fredag 20 maj 2011

Bra benmärgsprov :)

Under behandlingen mot leukemi finns det några prov som har stor betydelse för hur den fortsatta behandlingen kommer att se ut. Ett av de mest betydelsefulla är det prov som tas ca 30 dagar efter påbörjad behandling. I lillasysters fall ser detta prov bra ut. Det är vi naturligtvis väldigt glada för. Den här gången funkar hon ju jättebra!

Lillasyster tillhör nu en grupp som kallas för intermediär, där behandlingen i vissa moment är något tuffare än för de som tillhör standardgruppen. Anledningen till att hon inte tillhör standardgruppen är att man har konstaterat att hennes cancerceller är av en viss typ som kräver mer behandling än i standardfallet för att minska risken för återfall. Det som är viktigast är att det i alla fall inte fanns någon anledning att föra henne till den grupp som kallas högrisk. Även om vi sedan tidigare visste att resultatet av benmärgsprovet med stor sannolikhet skulle skulle visa det, så är det väldigt skönt att nu få klart besked om det.

Lillasyster säger ibland att hon vill gå ut och köpa en stor tårta. Själv har jag sagt till henne att när hon blir frisk ska vi köpa en jättestor tårta, men det dröjer ju mer än två år till hon kan bli friskförklarad. Det här är nog ett bra tillfälle, i alla fall för en intermediär tårta.

2 kommentarer:

  1. Självklart ska ni alla äta tårta :)

    SvaraRadera
  2. Gott att höra! Bara att börja researcha vem som kan göra de största tårtorna i landet.

    SvaraRadera