söndag 22 maj 2011

Intermediär tårta

Med anledning av resultatet av lillasysters benmärgsprov var det dags att fira med en intermediär tårta. Varför är tårtan intermediär? Jo, vi vet nu att lillasysters behandling kommer att följa det intermediära behandlingsprotokollet för barnleukemi av varianten ALL. Det är ett lite tuffare protokoll än standardprotokollet, men framför allt mycket lindrigare än högriskprotokollet. Det är absolut värt att fira. Dessutom har vi talat om för lillasyster att när hon blir frisk ska vi köpa en jättestor tårta, men när vi tänkte närmare på saken så insåg vi ju att hon inte kan komma att bli friskförklarad förrän hon är nästan fem år gammal. Det är lite hårt för en tvååring att vänta så länge på en tårta. Det är ju närmast ett plågsamt barnförsök att hålla på en tårta lika länge som hon är gammal nu. Det blir som att en medelålders förälder skulle få vänta gott och väl till pensionsåldern. Därför passade det bra med en intermediär tårta nu.

I och för sig har lillasyster faktiskt aldrig varit så förtjust i att äta tårta, men hon är väldigt glad i att få tårta och att se alla andra äta den. Hon blev verkligen jätteglad när hon fick den framför sig och ville absolut öppna kartongen med en gång. Hon tycker väldigt bra om att gå ut på sta'n och köpa tårta också, men det kunde hon inte göra den här gången så det får vara till en annan gång. Den intermediära tårtan var mindre än en standardtårta, men den räckte ändå till ett par andra familjer som också är på barnavdelningen i Borås över veckoslutet.


Den lilla gottegrisen – eller snarare gottekatten – på bilden är en nära släkting till hjärtekatterna. På Drottning Silvias Barn- och Ungdomssjukhus ligger barncanceravdelningen granne med barnhjärtavdelningen, så lillasysters gosekatt blir granne med hjärtekatterna när de råkar vara på plats där samtidigt.

Det är nu mer än en månad sedan lillasyster var hemma senast. Någon gång i slutet på nästa vecka hoppas vi på att hon ska kunna komma hem igen. Det skulle vara ett bra tillfälle att fira med tårta igen!

1 kommentar:

  1. Oj, var det så länge sedan hon var hemma - då blir det något att se fram emot nästa vecka!

    SvaraRadera