torsdag 7 mars 2013

Livet har sina toppar och dalar

Vissa dagar vet man knappt om det är bra eller dåliga dagar. De flesta dagarna är väl någonstans mitt emellan, varken särskilt bra eller särskilt dåliga. Men den här dagen är konstig. Nu har det varit nästan en hel veckan med mer eller mindre soligt väder, så nu hojtar inte barnen till varje gång solen tittar fram. Det var ändå på tiden, för ett så mulet halvår som det var fram till förra veckan kan jag inte minnas. Det känns som en befrielse att slippa kyliga nordostliga vindar, att kunna se fram emot varmare och framför allt ljusare dagar. Det är jätteskönt att våren kommer.

Idag fick vi meddelande från Barncancerfonden att utformningen av den nya kampanjen börjar bli färdig. Ännu har vi inte sett några färdiga bilder, men där lillasyster är med i bild kommer hon nog att vara en riktig färgklick. Det ska verkligen bli roligt att se bilderna och att höra lillasysters kommentarer till dem. Hon är jätteglad för att kunna hjälpa andra barn.

Idag fick vi också höra att en av de sjuksköterskor som har medverkat till lillasysters vård själv har drabbats av cancer. Hon är också bekant till oss sedan tidigare, händelsevis den enda av alla sköterskor som vi träffat innan lillasyster blev sjuk. När nu lillasyster får det allt lättare, själv tittar tillbaka lite grann, deltar i kampanjer för Barncancerfonden, då blir vi varse att livet kan vända åt andra hållet. Det konstigt att en av de som medverkat till att ge lillasyster god vård, nu själv drabbas av ett liv med sjukdom. Du finns i våra tankar. Må det gå lika väl för dig som det har gjort för lillasyster så här långt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar