fredag 8 mars 2013

"Jag ska vara uppe hela natten och dagen"

En hyperenergisk lillasyster och en inte fullt lika energisk storebror har otåligt väntat på farbror hela dagen och kvällen. När han äntligen dök upp gömde de sig så han inte kunde se dem, till en början inte ens höra dem. Under någon månads tid har det varit tal om att farbror skulle dyka upp, men det har varit förkylningar och andra infektioner ivägen hela tiden på ena eller andra hållet.

Nu, ett par timmar efter vanlig tid att lägga sig håller de energiska barnen så smått på att lugna sig så pass att de kan trilla i säng. Men först efter det att lillasyster deklarerat att hon skulle vara uppe hela natten och dagen. Hon verkade faktiskt tro på oss när vi talade om att hon inte skulle orka med det, utan att det är bättre hon sover på natten så att hon sedan orkar vara vaken när det blir ljust igen.

Varje kväll innan lillasyster går och lägger sig så tittar hon på ett A4-ark där supersnörets symboler finns förtecknade. Hon frågar om dem hon inte har lärt sig ännu och pratar om de symboler hon kommer ihåg. Vi hör henne säga att den är dubbeldusch, den är när jag klippte håret, den är min slang (så känner hon på sonden), den är en bra dag och den är min födelsedag. Dålig dag verkar inte alls vara lika viktig. Till och med symbolen för ögondroppar pratar hon om, fast hon vet att hon inte behövt ta några.

Det är en tid nu med mycket tillbakablickar och många pigga kommentarer och frågor om behandlingstiden. Nu börjar vi få lite nytta av den här bloggen och en del fotografier, för det är lättare att prata vad som har hänt när man kan berätta detaljer vi annars skulle ha glömt bort. Märkligt nog verkar lillasyster inte tycka att det är någonting av behandlingstiden som det är obehagligt att prata om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar