söndag 17 mars 2013

Lillasyster som blinkfyr

I inlägget om utflykt till Stockholm så framgår det att lillasyster åkte till Stockholm för en månad sedan för att fotograferas till Barncancerfondens nya kampanj. I veckan som gick började det dyka upp bilder med lillasyster på. Just nu finns hon faktiskt med som blinkfyr på Barncancerfondens första sida och ser ut att representera det hopp om att behandlingen ska hjälpa som vi känner. Hon finns också med, med fast sken, på en nyhetssida. Hennes egna kommentarer till bilderna var rätt kortfattade. Först pratade hon om att hon hade hjälpt till att plocka upp det gosedjur som flickan bakom henne håller i, för gosedjuret hade åkt ner på golvet bredvid lillasyster. Sedan kommenterade hon den blå stolen. Sedan tidigare har vi en likadan, fast vit. Nu vill lillasyster ha en blå stol, precis som den hon satt på vid fotograferingen. Det är ju svårt att motså den önskan, för det är ju liksom hennes stol, nu när hon är under behandling för barncancer. Vi får väl ta en tur till IKEA för att köpa en endera dagen.

Vi hade tidigare talat om att alla skulle kunna se lillasyster på datorn, men hon blev ändå lite förvånad över vad det skulle kunna innebära. Hon frågade en extra gång om vovó (mormor) i Brasilien skulle kunna se henne, för hon bor ju så långt bort. Jodå, det kunde hon allt, hon hade ju redan sett bilderna. För oss var frågan lite oväntad, för storebror och lillasyster är uppvuxna med att prata med släkten med hjälp av Skype. De har ju faktiskt alltid haft tillgång till det exklusiva hjälpmedel som förr kallades bildtelefon.

2 kommentarer:

  1. Lillasyster ser dig!!

    Ja, nu kan vi avläsa hennes karaktär. Kanske är vi i fel sektor eftersom hon visar rött sken.

    /farmor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är säkert en signal att korrigera kursen; gå till Barncancerfonden och donera pengar. Men då borde hon ju skifta till vitt när man har gjort det?!

      Radera