fredag 3 juni 2011

Växlande humör

Det börjar bli lite glest mellan inläggen, men lyckligtvis beror det mest på att livet går sin gilla gång. Det har hänt ett par intressanta saker på vårdvalsfronten. Det artar sig till en positiv lösning. Så småningom kommer det ett inlägg som beskriver det lite närmare.

Nu har lillasyster varit hemma sedan förra veckoslutet och familjen har varit samlad. På tisdagen och torsdagen har det varit behandling med ett par olika typer av cellgifter som ges på sjukhus. Lillasyster fick också lite påfyllning av albumin, äggviteämnen, så att blocirkulationen i händer och fötter blivit bättre. Det ser också ut som om hela hennes hud mår bättre av det. Vi försöker trycka i henne tillräckligt med näring. Det är lite svårt, men vi tror att vi nu har funnit att hon inte ska dricka bröstmjölk omedelbart efter intag av nutrini, en näringsdryck som hon får i sond. Hon har kräkts upp nutrini några gånger, men alla de gångerna har hon druckit bröstmjölk omedelbart efter nutrinin. Nu verkar det faktiskt som om hon lyckas behålla nutrinin när hon inte får bröstmjölk snart efter.

Lillasysters humör växlar mellan att hon är väldigt glad och hjälpsam till att hon blir väldigt arg och ilsken. Kan man inte gå omkring så blir man rätt frustrerad när man vill göra saker och ingen förstår exakt vad man vill göra. I stora drag mår hon ändå bra och hennes allmäntillstånd är gott efter omständigheterna. Det har fått till följd att hon och storebror plötsligt har lite tröttare föräldrar, för det finns inget behov av stora adrenalinkickar för att hålla igång henne eller resten av familjen längre.

1 kommentar:

  1. Hoppas ni har funnit nutritionsknepet!

    /farmor

    SvaraRadera