torsdag 10 november 2011

Har nallar magsjuka?

På storebrors förskola var det nallefest igår på nallens dag. Det var nallar av alla möjliga olika slag som deltog i festen. En pingvin, ett par hundar, en häst, men också mer traditionella nallar. Storebror hade tagit med sig två nallar, varav en Nalle Puh i plast som går att sätta på stora legobitar. På kvällen fick vi höra från storebror att hårda nallar egentligen inte var tillåtna, men Nalle Puh hade fått delta i nallefesten i alla fall.

Strax efter nallefesten utbröt flera fall av magsjuka på storebrors skola. Såvitt vi förstod var det bara ett fall på hans avdelning, men rena epidemin bland de yngre. Storebrors ansvarspedagog ringde och talade om att magsjuka brutit ut, så vi hämtade honom mot slutet av utevistelsen innan barnen skulle gå in igen.

skolan (som har både förskola och skolklasser för hela grundskolan) hade en febril aktivitet brutit ut för att begränsa smittan. Användning av handsprit påbjöds. Handtag spritades. Barnens mellanmål gjordes i ordning av personal som använde handskar för ändamålet, så förskolebarnen fick inte hantera mer än den mat de själva skulle äta. Det känns bra att skolan har konkret beredskap för sådant här.

Trots allt får storebror vara hemma resten av veckan, även om det fram till nu inte hade varit ytterligare kända fall av magsjuka bland förskolebarnen. Magsjuka är inte att leka med, och det skulle verkligen vara skönt om lillasyster slapp det. Hur det nu än är, så var nog Nalle Puh den nalle som hade bäst förutsättningar att klara sig. Risken att han blev smittad är ju mindre än att de mjuka nallarna skulle bli smittbärande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar