söndag 14 april 2013

Årsmöte med Barncancerföreningen

Årsmöte i föreningar är väl inte alltid de mest livade tillställningar man kan gå på, men årsmötet igår i Barncanceföreningen i Västra Sverige var riktigt trevligt. Det är ju många familjer som är engagerade i föreningen, så det var verkligen en familjetillställning med aktiviteter för barnen i ett rum medan föräldrarna hade själva årsmötet i ett annat rum. Det kom superhjältar på besök, en trollkarl (i varje fall var hon bra på att trolla). Det var till och med hundar att klappa på plats, för det pågick utbildning med sjukhushundar samtidigt med årsmötet. Det var absolut ett av de trevligaste årsmöten jag har varit på, och då har jag ändå upplevt åtskilliga trevliga årsmöten i andra föreningar.

En intressant iakttagelse var att det verkar vara ganska stor dominans av folk som bor i eller nära Göteborg både på mötet och i föreningens styrelse. Till en del kan det ju förklaras av att det bor mer folk i Göteborg än i Sjuhärad, Skaraborg, Värmland etc., men lite mer influenser från "landsbygden" hade nog inte skadat ändå. Föreningen han uppleveas som lite frånvarande åtminstone på sjukhuset i Borås, men å andra sidan, hur skulle den kunna bli mer närvarande om inte de lokala medlemmerna själva engagerar sig? Med sociala medier borde det ju faktiskt finnas möjligheter att hålla kontakt och dra ihop folk.

Hur som helst var årsmötet riktigt trevligt och ett bra tillfälle att träffa andra familjer. Föreningen beslutade nu också att byta namn, så att man använder namnet Barncancerfonden genomgående. Tydligen är alla de sex barncancerföreningarna i Sverige på gång att byta namn till Barncancerfonden Västra, Barncancerfonden Norra etc. Det är ju de sex regionala föreningarna runt om i landet som i sin tur är medlemmar i den centrala organisationen Barncancerfonden, så då kommer alltså samma namn att användas centralt och lokalt på samma sätt som många andra ideella föreningar gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar