måndag 25 februari 2013

Jättesjuk skola

Idag var det väl att lillasyster inte gick till sin föskola. Det var inte så många andra barn som gjorde heller faktiskt, för de flesta var hemma antingen för att de var sjuka eller för att de inte ville bli sjuka. I lillasysters fall var det någonstans mitt emellan. Hon är lite grann snuvig och något rosslig i halsen. Under förra veckan var hon hemma för att vi hörde om för mycket infektioner på skolan, bl. a. magsjuka, så vi ville helst höra att ordningen återställts innan hon kunde gå tillbaka till skolan igen.

Under eftermiddagen idag kom det ett epostmeddelande från skolan som klargjorde att ordningen inte alls återställts. Några av de barn som hade dykt upp visade sig ha magsjuka, så dagen hade till stor del spenderats till sanering. Allt möjligt och omöjligt hade spritats (även pilliga legobitar) och husgeråden från barnens leksakskök hade åkt in i det riktiga kökets diskmaskin. De fåtaliga kvarvarande barnen fick en extra genomgång av alla de tillfällen då man ska tvätta händer, vid toalettbesök, efter utevistelse, före måltid etc.

Återigen, alla vid lillasysters skola och andra skolor, var snälla och respektera att i familjer där magsjuka förekommer så får ingen gå till skolan förrän tidigast 48 timmar efter senaste gången som någon i familjen kräkts. Den som inte respekterar det bidrar till att förlänga magsjukesäsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar