onsdag 27 februari 2013

Febertopp utan formsvacka

Idag var en pigg och glad lillasyster trött. Hon sa att hon hade ont i ryggen och behövde vila lite, så hon letade fram en kudde och la sig tillrätta för att vila en stund. Lite senare fick hon lite feber, men piggnade liksom till och ville vara uppe och röra på sig, t. o. m. dansa. Febern tilltog, så det var dags att samla ihop familjen så att vi kunde åka till sjukhuset. Storebror var på simskola med mamma, och pappa var på jobbet. Lillasyster själv var hos en god vän till familjen.

På väg till sjukhuset var lillasyster aktiv och pratade, men pratet var ibland på gränsen till feberfantasier. Efter en stunds slumrande i bilen kvittrade lillasyster igång igen, fortfarande på gränsen till feberfantasier ibland. Väl framme hade febern ökat till strax under 40 grader. Efter en hoper blodprover så dök det upp en läkare. Han meddelade att de provresultat som kommit inte visade något speciellt. Infektionen hade alltså inte hunnit ge något påtagligt resultat i immunförsvaret. Valet stod mellan att påbörja antibiotikabehandling omedelbart eller vänta till morgonen för att om möjligt få bättre klarhet i vad för typ av infektion det kunde vara.

Lillasyster är väldigt samarbetsvillig vid läkarundersökningar. Numera gapar hon som ett helt lejon när läkaren vill titta i mun. Efteråt påpekade hon för säkerhets skull för mamma att hon tyckte att hon borde ha en klubba för att hon gapat så fint. När läkaren fick korn på det, gick han själv och hämtade en till henne, för han hade fått syn på var det fanns ett klubbförråd på avdelningen.

Vi får väl se hur länge lillasyster blir kvar på sjukhuset, men det brukar bli ett par nätter i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar