onsdag 25 juli 2012

Sommar

Har sommaren nu äntligen kommit? Det här var andra dagen i rad med behaglig temperatur och ljumma vindar, istället för svala dagar med mycket blåst. En del av dagen tillbringades på en strand nära storebrors skola. Lillasyster doppar gärna fötterna, men har ingen riktig önskan att doppa hela sig. På ett sätt är det ganska skönt, för då slipper vi klä in hennes CVK i plastpaket. Storebror doppar gärna mer än fötterna, men vattentemperaturen är inte tillräckligt hög för att han utan vidare ska vilja doppa hela sig.

På kvällen var det ljummet nog att sitta ute och äta. Vi har anammat det stora folknöjet att grilla i klotgrill. Nog är det ett lite omständigt sätt att laga mat, men gott blir det. Lillasyster och storebror föredrar kött med ben, så när vi ordnar med goda biffar till oss vuxna, så gnager barnen glatt några kambensbitar. De är lagom portionsförpackade så att storebror sätter i sig kanske fyra stycken och lillasyster två. Eftersom storebror har tappat en framtand och har en till som är lös, så är hans gnagteknik förändrad. Köttbiten hamnar liksom på sidan i munnen. Lillasyster har det lättare, men tröttnar fortare. Hon vill gå vidare till nästa ben innan det första är rengnagt. Det var lite plingmat (majskolv, plinget kommer från Musses, Kalles och Långbens husvagnssemester) på menyn också. Storebrors lucka mellan tänderna gör att det blir hela majskorn kvar om han försöker använda framtänderna. Han försökte först att inte äta radvis, men då såg kolven tovig ut. Sedan åt han nästan som Musse och Kalle och lite vid sidan av luckan mellan tänderna. Då försvann alla tovorna.

Inte heller idag behövde vi åka till sjukhuset. Lillasysters egen produktion av trombocyter har kommit igång, så nu ökar mängden en aning. Produktionen av röda blodkroppar hänger inte riktigt med ännu, utan fortfarande lever hon till stor del på brodtransfusionen hon fick i söndags. Eftersom vi inte behöver åka tillsjukhuset blir det bättre möjligheter för lillasyster och storebror att kivas. Lillasyster vill följa eller förekomma storebror i allt han gör och leka med det som han just har valt att leka med. Storebror protesterar högljutt och försöker i gengäld styra vad lillasyster ska göra, vilket får henne att protestera. En alldeles normal sommardag med två små gulliga barn...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar