lördag 21 juli 2012

Okoordinerade föräldrar

Lördag är torgdag, så vi söker oss vanligtvis ut på sta'n. Eftersom torgförsäljning sker utomhus är det en form av shopping som passar lillasyster alldeles utmärkt. Både storebror och lillasyster brukar vara ganska ointresserade av vad som säljs i grönsaksståndet (det finns faktiskt bara ett), men ett par billiga blomkålshuvuden blev det idag, tillsammans med lite broccolli, en gurka och en del av en melon. Lillasyster brukar se fram emot varmkorven på Kungsgatan också, men hon som säljer korv har tydligen tagit semester nu under högsommaren (nåja), så det får bli glass i Järtas park istället. Under några veckor under sommaren finns dessutom en lång loppmarknad i allén på Norra Ringgatan. Där finns många intressanta saker att titta på, men egentligen inte så mycket som är tillräckligt intressant att köpa. Det är i alla fall trevligt att växla några ord med folk där. Några saker hittade vi ändå idag; ett par jättebilliga böcker och filmer, en kikare till storebror som man kan titta åt sidorna med. Dessutom hittade vi ett par sandaler till lillasyster. En av lillasysters skolkamrater var med och sålde saker vid ett bord, men lillasyster uppfattade nog inte riktigt att det var hon som var där. De har inte umgåtts så mycket vid de tillfällen som lillasyster har varit på skolan.

Mamma var inte med under den inköpsrundan, utan hon gick ut på en egen inköpsrunda i affärer inomhus dit man inte kan ta med lillasyster på grund av av infektionsrisken. När vi sedan sammanstrålade hemma, när det var dags för lillasyster eftermiddagsmedicin, så visade det sig att vi tillsammans hade lyckats köpa två par sandaler till lillasyster och två olika sorters meloner, förutom en del annat krafs. Det borde finnas en föräldra-app till telefoner, där man kan mata in vad man har handlat, så att inte den andra föräldern köper samma sak.

Lillasyster har fortfarande lite dåliga blodvärden, men idag behövde vi i alla fall inte åka till sjukhuset för påfyllning av trombocyter. Vi åkte dit senast igår, så nu har vi besökt sjukhuset varannan dag för den sakens skull. Det är i alla fall bättre än förra veckan, då vi åkte till sjukhuset mest varje dag av olika skäl. Dåliga blodvärden bekymrar inte lillasyster så mycket. Hon är igång hela dagen, mest med ganska gott humör. Då och då sker ett avbrott (utbrott) med någon smärre osämja med storebror. Ingen av dem gillar att låta den andre välja vad man ska se på youtube. Inte heller gillar någon av dem att den andre råkar stänka vatten när de leker med en kombination av hinkar, sand, stenar och vatten.

Kvällsmedicineringen är just överstånden. Lillasyster har nu tagit för vana att sova sig igenom den, fast det är en del väsen när sköterskorna kommer och förbereder medicinen. När vi plockar upp lillasyster ur sängen så sträcker hon lite på sig och kryper sedan ihop i famnen och sover vidare. Sedan halvligger hon i knät medan vi plockar fram CVKn (slang för intravenös medicinering) där den är gömd under pyjamasen. När hon först känner saltlösningen spolas i slangen kan hon rycka till, men hon sover ändå vidare under hela medicineringen. Sedan är det dags för donandet med slangar och elastiska bindor som man snor runt hårda plastdetaljer i änden på slangarna, för att till sist stoppa in allt innanför pyjamasen igen. Även det sover hon sig igenom. På väg tillbaka till sängen så öppnar hon ett kvarts öga och håller utkik efter sängen. När hon landar där så kurar hon ihop sig och sover vidare. Godnatt!

1 kommentar:

  1. Kan vara bra att ha sandaler att byta med om någon råkar stänka vatten. Melonerna går nog åt i alla fall.

    Det uppstod en fyrkantig loppmarknad mittemot vårt hus häromdagen. Vi gick och tittade med den goda föresatsen att när folk gör sig besvär att ordna något så kan vi köpa en loppa eller två. Vi måtte inte ha varit på lopphumör för det blev inget. Jag hade allvarliga planer på en stor mjuk grön groda men tänkte sedan att det är bättre att köpa sådant obegagnat, med tanke på infektionskänslighet.

    Apropå förra kommentaren:
    Nej, alkohol för invärtes bruk lär inte vara någon sensation för den som nyttjat senapsgas intravenöst.

    /farmor

    SvaraRadera