torsdag 19 juli 2012

Återhämtning

Kvällsmedicineringen är just avklarad med hjälp av en sköterska från hemsjukvården. Lillasyster sov sig igenom medicineringen, ovanligt nog. Hon brukar annars vara vaken, hjälpa till att öppna och stänga sin CVK (det sitter en liten klämma på som man klämmer ihop slangen med). Ofta kommenterar hon vad som händer eller tittar på någon filmsnutt på youtube. Idag sov hon istället. Hon brydde sig inte ens om att kommentera att det var en sköterska hon inte hade sett tidigare. All sömn är nog av godo just nu.

De senaste dagarna har lillasyster varit ganska pigg. Igår fick vi åka till sjukhuset igen för att fylla på ännu fler trombocyter. Läkaren frågade var vi gjorde av dem någonstans, om vi kanske sålde dem? Idag däremot hade lillasyster i alla fall lyckats behålla de trombocyter hon fått, men det är väl tveksamt om den egna produktionen tagit fart ännu. Aptiten är faktiskt ganska hygglig, fortfarande nu efter att effekten av kortisonkuren avtagit. Låga blodvärden verkar inte heller påverka aptiten allt för mycket. Magens rondör har flyttat sig lite sedan förra veckan. Då var magen påverkad av kortisonet, så att det var en del vätska bundet i vävnader. Nu har de senaste veckornas friska aptit i stället gett resultat i form av vanligt underhudsfett ser det ut som, så nu finns det nog lite reserver att ta av. Kanske skulle det kunna räcka till en eller ett par veckor i ide för återhämtning?

2 kommentarer:

 1. Fann ett par goda råd för folk med brist på trombocyter:
  Lillasyster ska avhålla sig från boxning och amerikansk football samt vara måttlig med alkohol.

  Att gå i ide är kanske inte så dumt...

  /farmor

  SvaraRadera
 2. Något större sportintresse har vi ju inte noterat, annat än möjligen hästsport. Enstaka gruff med storebror förekommer, men knappast med kraft och intensitet som boxare uppvisar. Enda bruket av alkohol hittills är utvändig rengöring av CVKn...

  SvaraRadera